הרשימות של אמא

נראית כמו עוגה רגילה מבחוץ, אבל כשפורסים אותה מגלים הפתעה של סוכריות צבעוניות, שוקולדים ומטבעות- עוגת פיניאטה חגיגית ליום הולדת.

מצרכים:

לעוגה:

8 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר

קורט מלח

1.5 כוסות סוכר (300 גר')

מיץ מ1/2 לימון + לגרר את הקליפה

1 כפית תמצית וניל

2 כוסות קמח (280 גר)

5 כפות אבקת קקאו (50 גר')

2 כפיות אבקת אפיה (10 גר')

לקצפת:

1.5 מכלים שמנת מתוקה (375 מ"ל)

2 כפות אבקת סוכר

כף אינסטנט פודינג וניל

כפית תמצית וניל

להפתעה:

מיני עדשים צבעוניות

מטבעות שוקולד

קוביות שוקולד

לקישוט:

כדורי שוקולד

סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:

1.עוגה: מחממים תנור ל-175 מעלות צלזיוס ומשמנים את תבנית עגולה "24.

2.מקציפים חלבונים ומלח במיקסר במהירות גבוהה. כשמתחיל להיווצר קצף לבן מוסיפים את הסוכר בהדרגה.

3.בקערה קטנה טורפים חלמונים, קליפת לימון מגוררת, מיץ לימון ווניל לתערובת אחידה.

4.מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת החלמונים בזרם דק, תוך כדי ערבול אטי. ממשיכים עד שאחיד.

5.מנפים לתערובת את הקמח, קקאו ואבקת אפייה ומקפלים בעדינות עד לתערובת אחידה.

6.יוצקים את הבלילה לתוך התבנית, מיישרים את החלק העליון ואופים במשך 25-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש. מצננים לחלוטין.

7.מקציפים שמנת, אבקת סוכר, פודינג ווניל עד שמתקבלת קצפת יציבה.

8.חוצים את העוגה הקרה ל-3 חלקים שווים. מוציאים עיגול בקוטר 18-20 ס"מ מהשכבה המרכזית (שם יהיו הממתקים).

9.הרכבה: שמים שכבת עוגה (שלמה) בתחתית ומורחים בקצפת.

10.מניחים את שכבת העוגה עם החור ומורחים בקצפת. מפזרים ממתקים בנדיבות וסוגרים עם שכבה שלישית.

11.מצפים את העוגה ביתרת הקצפת ומקשטים בכדורי שוקולד ובסוכריות צבעוניות.