הרשימות של אמא

המנה הפופולרית מק אנד צ'יז מתחדשת בצורה חדשה, והופכת למאפים קטנים ורכים שאפשר להגיש כמנות אישיות או פשוט לטרוף שניים שניים, כמו מישהי שאני מכירה…(אל תגלו)

רק דמיינו לעצמכם את השילוב המדהים הזה של פסטה וגבינות טובות, המשתכשכות להן בתוך רוטב בשמל עשיר וסמיך, וממלאות להן בחדווה קעריות של מאפינס, שם תעוטרנה במעט פירורי לחם שהוקפצו קלות בחמאה, ותובלנה כלאחר כבוד אל התנור.

זה האחרון יקבל אותן באהבה, ימיס ויתיך את הגבינות ויטריף את הבית בריחות מופלאים, ולכם כל שנותר הוא להכין מקום בספר המתכונים המשפחתי, כי הו.. המתכון הזה הולך לככב!

DSC_0432

כל מה שצריך שיהיה בבית זה: (עבור 12 יחידות)

250 גרם פסטה גנצ'טי מהירת הכנה (או אחרת)
200 גרם גבינת צ'דר כתומה מגורדת
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
100 גרם חמאה
2 כפות קמח
1 כוס חלב
3 ביצים
מלח
*
3 כפות פירורי לחם
עוד 25 גרם חמאה

900X600

מכינים בקלי קלות:

מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה. שוטפים ומסננים, ומעבירים לקערה גדולה.

במחבת ממיסים 100 גרם חמאה.

כשהחמאה נמסה לגמרי מוסיפים למחבת את הקמח ומערבבים עד שמתקבלת תערובת מוצקה.

מוסיפים את החלב ומערבבים, תוך כדי שמועכים בכף את הגושים שנוצרו. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב ומכבים את האש כאשר התערובת מסמיכה.

רק לידע כללי – לתערובת שנוצרה קוראים – רוטב בשמל.

מוסיפים את רוטב הבשמל לקערה עם הפסטה ומערבבים.

DSC_0413

מוסיפים לקערה את הגבינות והביצים ומתבלים במלח, ומערבבים.

ממלאים את קעריות המאפינס בתערובת.

ממיסים במחבת נקייה 25 גרם חמאה ומטגנים בתוכה את פירורי הלחם במשך 2-3, תוך כדי ערבוב רציף.

מפזרים מעט פירורי לחם מטוגנים מעל כל מאפינס כזה.

מכניסים לתנור ואופים בחום של 180 מעלות כ-40 דקות עד שמאפיי המק אנד צ'יז שלנו מוכנים.

DSC_0445

תקשיבו לי טוב, טעים כזה עוד לא הכנתם. רוצו למטבח!