הרשימות של אמא

אין הרבה אנשים שמסוגלים לעמוד מול פנקייק חם שיצא עכשיו מן המחבת ולהישאר אדישים. די לו לריח המתוק והמטריף של החביתית המטוגנת בכדי להזעיק את מי שבבית לכיוון המטבח, שם תינתן האות לזלילתם היישר מהצלחת המרכזית, תוך טבילתם ברוטב מייפל סמיך, וליקוקי אצבעות.

ואם כבר אתם בעניין, אז נסו הפעם להכין מיני פנקייקס. הם יוצאים כל כך קטנים וחמודים, והטעם שלהם פשוט מושלם. תוכלו להכין אותם לארוחת שבת בבוקר מיוחדת במינה, וברוח הנושא החודשי של הבלוג – כמובן לשלב אותם כקינוח במסיבות ימי הולדת בבית, בבית הספר או בגן.

DSC_0323

והמתכון? אין פשוט ממנו, אך לפני הכל -4- טיפים קטנים להצלחה גדולה:

• לתערובת חלקה הקציפו את הבלילה במקצפת ידנית.

• את המחבת יש לשמן בתרסיס שמן (כשהוא מורחק מהאש) בכל פעם לפני שמניחים נגלה נוספת של פנקייקים.

• לפנקייקס אחידים השתמשו בכף מדידה וצקו כמות שווה של תערובת לתוך המחבת.

• את הפנקייקס המוכנים ניתן להכין מראש ולהקפיא, ולקחת בעת הצורך בקופסא איתכם למסיבה, לאחר הפשרה בטמפרטורת החדר.

DSC_0328

החומרים: (יוצאים כ-40 יחידות קטנות)

1+1/4 כוסות חלב בטעם וניל
1+1/2 כוסות קמח לבן
1 שקיק אבקת אפיה
1 ביצה
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס שמן
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח

בנוסף: תרסיס שמן, סירופ מייפל

DSC_0245

מכינים:

מכניסים את כל החומרים לקערה וטורפים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

מחממים מחבת על אש גבוהה, ומרססים אותה בתרסיס שמן (בהתאם להנחיות למעלה).

ממלאים כף מדידה בתערובת ויוצקים את הכמות שהיא מכילה אל תוך המחבת.

ממלאים את המחבת בעוד פנקייקים קטנים ככל שמאפשר המקום.

ברגע שנוצרות בועות קטנות על החלק העליון של הפנקייקס, הופכים אותן לצד השני.

ממשיכים לטגן עוד מספר שניות עד שהחלק התחתון מתגבש ומעבירים לצלחת.

שוב מרססים, שוב יוצקים מהתערובת, ובעצם חוזרים על הפעולות הללו עד לסיום הכמות של הבלילה.

248

מגישים עם רוטב מייפל ו/או שוקולד, סוכריות צבעוניות, מרשמלו, קצפת, פירות יער או גלידה, ובעצם כל תוספת אהובה שמתחשק. אין חוקים.

giphy