הרשימות של אמא

ממשיכים עם חודש חגיגות סוף השנה, ולאור ההצלחה עד כה אנו שמחים לפנק אתכם ברעיון נוסף לכיבוד מדליק במיוחד שגם ההורים וגם הילדים ישמחו לגלות על השולחנות.

רוגלך מקסימים במיוחד אשר באופן מפתיע אינם מתוקים אלא מכילים מלית של פיצה טעימה, ואשר אותם ניתן להכין בקלי קלות מארבעה מרכיבים פשוטים בלבד. (טוב, נו… אולי ארבעה וחצי, אבל מי סופר…)

מכינים בבית ערימה הגונה למסיבה ולא שוכחים להשאיר כמה מאחור כדי שתיהנו מהם עוד בהמשך. וכן, ברור שאפשר גם להקפיא.

DSC_0361

4 מרכיבים בלבד אמרנו? אז כן:

1 קילו בצק שמרים עלים קפוא
1/2 כוס קטשופ
2 כפות ממרח עגבניות מיובשות מקופסא
200 גרם גבינה צהובה מגורדת

ועוד משהו קטן למריחה מעל–

ביצה טרופה

DSC_0263

אז איך מכינים?

ראשית מפשירים את הבצק במקרר לפי הוראות היצרן.

מערבבים את הקטשופ עם ממרח העגבניות המיובשות.

פותחים את הבצק המופשר וחוצים אותו במרכז, לשני חלקים שווים.

מורחים את הבצק בתערובת העגבניות.

מעל שכבת העגבניות מפזרים בצורה אחידה את הגבינה הצהובה המגורדת.

DSC_0280

מניחים מעל הבצק את חלקו השני, ומתחילים לרדד בעדינות בעזרת מערוך עד שהבצק הופך להיות כמה שיותר דק. (הוא הופך להיות בערך פעם וחצי מגודלו המקורי.)

חותכים את הבצק לשלושה חלקים שווים ובכל חלק יוצרים משולשים בעלי בסיס ברוחב של כ-5 ס"מ.

מגלגלים כל משולש החל מחלקו הרחב ועד לצר ומניחים על נייר אפייה.

מורחים בביצה טרופה.

DSC_0333

DSC_0338

אופים בחום של 150 מעלות כ – 45 דקות עד שהמאפים מזהיבים יפה.

זה הכל! וכמה שזה טעים… אתם עוד פה? גם אם אין מסיבה באופק, רוצו להכין.

DSC_0360