הרשימות של אמא

חודש יוני הוא חודש עמוס בחגיגות. מסיבות סוף שנה בבתי הספר ובגנים, בחוגים השונים, ואפילו ימי הולדת אחרונים לילידי הקיץ שטרם הספיקו לחגוג.

לכל מסיבה שכזו, בנוסף לשולחן הממתקים אפשר להוסיף לשולחן הכיבוד גם בואיקוס חגיגיים במיוחד שישמחו להחליף את הבורקס המוסרתיים ואת חצאי הפיתות עם החומוס והשוקולד.

המדובר הוא בלחמניות גבינה רכות ועסיסיות, המלאות בכל טוב, שמכינים בחמש דקות בדיוק בערבוב מהיר של החומרים בקערה, ואשר הפעם שידרגנו גם עם זיתים קצוצים שמשבחים ביותר את טעמן.

בנוסף להעשרת השולחן החגיגי חשוב לציין כי הן טעימות בטירוף ומשביעות, ויכולות בשקט להחליף גם ארוחת ערב או בוקר מזינה.

DSC_0079

החומרים: (לכ- 30 בואיקוס)

4 כוסות קמח לבן
2 שקיקים של אבקת אפיה
2 ביצים
250 גרם גבינה בולגרית 5%
250 גרם גבינה לבנה 5%
3/4 כוס טבעות זיתים
3/4 כוס שמן

לזרייה מעל הבואיקוס:

1 ביצה טרופה
50 גרם גבינה צהובה מגוררת

עוד צריך:

מנז'טים צבעוניים מנייר קשיח
ספריי שמן

900X600

 

מכינים:

מרססים את פנים המנז'טים בתרסיס שמן, ומניחים בתבנית התנור.

מכניסים את כל החומרים לקערה גדולה ולשים בידיים עד לקבלת תערובת אחידה.

יוצרים מהתערובת כדורים קטנים ומניחים אותם במנז'טים.

DSC_0010

מורחים מעל כל כדור בצק מעט ביצה טרופה וזורים מעט גבינה צהובה מגורדת.

אופים בחום של 150 מעלות כ -45 דקות עד להזהבה.

DSC_0094

 

 

ועוד הפתעה נעימה – ניתן להכין מראש ולהקפיא. כשרוצים להגיש פשוט מוציאים כשעתיים לפני הזמן להפשרה בטמפרטורת החדר, או שמפשירים במיקרוגל.