הרשימות של אמא

חג השבועות כבר ממש מעבר לפינה ואת רצף המתכונים הנפלאים לפרויקט "שולחן בלבן" סוגרת לנו מלכת הפסטות – הלוא היא הלזניה, שאף ארוחת חג אינה שלמה בלעדיה.

להבדיל מהלזניות המוכרות, בזו לא תמצאו כל זכר לעגבניות, והיא מגיעה על טהרת הגבינות בלבד עם שכבות ענוגות של דפי לזניה המוקרמים בארבע סוגים של גבינות, ורוטב בשמל שמנתי המעניק לכל המנה רכות ונימוחות שאין כמותה.

DSC_0148

אז תכינו מהר לפני שייגמר:

300 גרם דפי לזניה
1 בטטה גדולה
200 גרם גבינת פסטו אדומה הולנדית שופרסל
150 גרם גבינת קסטלנו הולנדית שופרסל
500 גרם גבינה כחושה לאפייה
200 גרם גבינת מוצרלה
100 גרם חמאה
4 כפות קמח לבן
500 מ"ל שמנת מתוקה
3 כוסות חלב
1 כפית אבקת שום
1/2 כפית מלח

900X600-2

מכינים בקלי קלות:

מתחילים עם הבטטה בפטנט שחוסך המון עבודה:

קולפים את הבטטה ושוטפים אותה.

ממשיכים לקלוף את בשר הבטטה בקולפן, לפרוסות דקיקות עד לסיום הבטטה.

מניחים את פרוסות הבטטה על צלחת ומכניסים למיקרוגל לחמש דקות. הזמן הזה ירכך אותן ויתאים אותן בדיוק לשלב ההרכבה בלזניה.

DSC_0050

מגרדים את הגבינות הקשות בפומפייה או במעבד מזון.

מפוררים לקערה את הגבינה הכחושה ומערבבים אותה עם המוצרלה המגורדת. מחלקים לשלושה חלקים שווים.

מערבבים בקערה נפרדת את גבינת הפסטו עם הקסטלנו. מחלקים לשלושה חלקים שווים.

DSC_0055

מכינים את רוטב הבשמל:

ממיסים את החמאה במחבת עמוקה ומוסיפים לתוך החמאה המומסת את הקמח.

מערבבים עד שהקמח נטמע בתוך החמאה והופך גושי.

מוסיפים את השמנת המתוקה ואת החלב ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב.

מתבלים במלח ובאבקת שום.

תוך כדי הערבוב הגושים של הקמח נמסים אל תוך הרוטב, ובהדרגה הוא הופך סמיך יותר וחלק.

שימו לב – המרקם של הבשמל צריך להיות כמו דייסה סמיכה אך לא מוצקה מדי. אם התערובת נראית לכם סמיכה יתר על המידה זה הזמן להוסיף עוד קצת חלב ולהמשיך לחמם.

מכבים את האש כשמתקבלת הסמיכות הרצויה והגושים נעלמים.

DSC_0062

זה הזמן להרכיב את הלזניה. (כל כך מהר? כן!!)

משטחים שכבה של עלי לזניה בתבנית בגודל של 25*25.

מניחים שליש מכמות הגבינה והמוצרלה מעל דפי הלזניה.

מפזרים חצי מכמות פרוסות הבטטה.

על הבטטה יוצקים שליש מכמות הבשמל ומעליו בוזקים שליש מכמות תערובת גבינת הפסטו והקסטלנו.

מניחים שכבה נוספת של דפי לזניה ומעליהם באותו הסדר מסדרים את השכבות:

גבינה כחושה ומוצרלה, פרוסות בטטה, בשמל ותערובת גבינות הולנדיות.

מניחים שכבה אחרונה של דפי לזניה וחוזרים על בניית השכבות לפי הסדר.

עוטפים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור.

אופים בחום של 200 מעלות כ- 45 דקות.

מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עוד כ-10 דקות עד להזהבת הלזניה.

מגישים חם.

DSC_0145

• טיפ קטן להצלחה גדולה: ניתן להכין מראש ולשמור במקרר, ולאפות ממש לפני ההגשה.

DSC_0153