הרשימות של אמא

חג שבועות הולך ומתקרב, ואצלנו כבר מתחילים לתכנן את שולחן החג,

שיתמלא כמו כל שנה בשלל מאפים חלביים ומפתים, סלטים רעננים

וכמובן עוגות גבינה צחורות וחגיגיות.

הפעם אופים לקראת החג קוביות עוגת גבינה ולוטוס בחושות וקלות להכנה,

שמכינים מ-6 מרכיבים בלבד, ובמקסימום חצי שעה של עבודה.

הקוביות מורכבות מתחתית של עוגיות לוטוס טחונות מעורבות בחמאה,

ומלית עוגת גבינת שמנת קרמית ומהירה שפשוט בוחשים בקלות קערה-

בלי צורך במערבל חשמלי וללא הקצפה.

לסיום משיישים את העוגה בממרח לוטוס, שמוסיף לה טעם נפלא וגם יופי.

כמו כל עוגות הגבינה, גם עוגה זו משתבחת לאחר שיושבת יומיים בקירור,

כך שבהחלט ניתן להכין אותה מראש ולהחביא במדף התחתון במקרר בלי שאף אחד יראה,

אם כמובן רק תצליחו להתאפק.

cheesecake bars2

החומרים:

200 גרם עוגיות לוטוס, טחונות לפירורים

60 גרם חמאה, מומסת

675 גרם (3 גביעים) גבינת שמנת 25%

150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר

3 ביצים גדולות

1 כף גדושה ממרח לוטוס

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום 155 מעלות. מערבבים יחד את עוגיות הלוטוס הטחונות עם החמאה ומהדקים לתחתית תבנית מרובעת 20 ס"מ בעזרת כף.

2. מערבבים בקערה גבינת שמנת, סוכר וביצים לתערובת חלקה ויוצקים לתבנית.

3. מעבירים כף גדושה של ממרח לוטוס לקערית קטנה ומחממים 10 שניות במיקרוגל לריכוך.

מנטפים מהממרח על מלית הגבינה בעזרת שקית זילוף או פשוט בעזרת כפית ומשיישים בקיסם.

4. אופים 40 דקות, כך שהתערובת מתחילה לתפוח מעט ולהתייצב בדפנות, אך עדיין רוטטת מאוד במרכז. מצננים ומעבירים לקירור מלא במקרר למשך הלילה. פורסים לקוביות וזוללים.

cheesecake bars3