הרשימות של אמא

חול המועד פסח הוא הזמן האולטימטיבי להכנה של מאכלים ייחודיים לחג, ואם יש בנמצא כאלה שלא דורשים מאיתנו התעסקות רבה מדי אז על אחת כמה וכמה.

הלזנייה הזו של פסח נולדה אצלי במקרה, כמו רוב הדברים הטובים. מיהרתי לצאת מהבית אך עדיין היה צריך להעמיד ארוחת צהרים לטובת בני הבית, וכל מה שהיה לי מול העיניים היו חבילת מצות, רסק עגבניות וגבינה צהובה שנחה לה במקרר.

עשר דקות אחר כך נאפתה לה בתנור לזנייה חלומית, שכל מי שטעם אותה פשוט לא האמין שלא מדובר בעלי פסטה אמיתיים, ומאז היא מככבת אצלנו במטבח בכל פסח מחדש.

DSC_0027

אז מה צריך? (לתבנית בגודל של 30*25)

10-15 מצות (לפי הצורך)
500 גרם גבינה צהובה מגורדת
260 גרם רסק עגבניות
2 כוסות מים
כף פפריקה מתוקה
כפית אבקת שום
כפית מלח

DSC_0130

ואיך עושים? אז ככה:

מערבבים את רסק העגבניות עם המים והתבלינים.

מניחים בתבנית שכבה של מצות שמכסה את כל התחתית שלה. ניתן לשבור חלק מהמצות לחצאים בכדי להשלים שכבה אחידה.

יוצקים על המצות מעט מרוטב העגבניות עד שמכסה את כל השכבה.

מעל הרסק מפזרים גבינה צהובה מגורדת.

מניחים עוד שכבה של מצות וחוזרים על הפעולה של רוטב וגבינה צהובה מעל.

מניחים עוד שכבה שלישית ואחרונה, ושוב רוטב ומעל גבינה צהובה.

מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור. אופים בחום של 200 מעלות כ-50 דקות.

מסירים את נייר הכסף, אופים עוד כ-10 דקות עד להזהבת המאפה ומגישים.

DSC_0018

ככה, כמו שזה, פשוט וקל! ולא תאמינו שזו לא לזנייה אמיתית.