הרשימות של אמא

חול המועד שמח!

החג כבר בעיצומו, אבל אף אחד לא אמר שגם במהלכו של פסח

אי אפשר להתפנק ולהנות מקינוחים וחטיפים שווים במיוחד תוצרת בית.

הפעם מכינים במטבח חטיפים פריכים של פצפוצי אורז ושני שוקולדים מ-4 מרכיבים בלבד-

חטיפים טעימים, קלים ומהירי הכנה, שאפשר להכין בהנאה גם ביחד עם הילדים.

הם נהדרים לאוכלי קטניות בתקופת הפסח או לכל יום אחר בשנה בו ממש מתחשק לנשנש חטיף מתוק,

ומוכיחים שבהחלט לא חייבים קמח כדי לסיים את הארוחה עם קינוח מתוק. בתיאבון!

post_blog-grid3-2

החומרים:

200 גרם שוקולד לבן, קצוץ

30 גרם (2/3 כוס) פצפוצי אורז

200 גרם שוקולד מריר, קצוץ

2 כפות שמן

אופן ההכנה:

ממיסים במיקרוגל שוקולד לבן קצוץ, מערבבים עם פצפוצי אורז ומשטחים בקופסה או בתבנית מרופדת בנייר אפייה בגודל של בערך 13×20 ס"מ לשכבה בעובי של כסנטימטר.

מקפיאים לשעה או יותר להתייצבות, וחותכים לחטיפים בגודל הרצוי.

ממיסים במיקרוגל שוקולד מריר, מוסיפים שמן לדילול ומערבבים לתערובת חלקה.

טובלים כל חטיף בשוקולד לציפוי, מנערים קלות להסרת עודפי שוקולד ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

אם רוצים מעטרים את החטיפים בעזרת לחיצות במזלג לאורך כל חטיף. מקררים קלות להתייצבות וזוללים.

שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.

post_blog-grid3-3